גירושין נתפסים לרוב כמאבק על רכוש, מזונות ומשמורת ילדים. התפיסה הזאת היא תודות לסרטים, סדרות טלוויזיה ועורכי דין שחושבים שזאת הדרך הטובה יבותר לייצג את הלקוחות שלהם. אבל למען האמת מרבית הגירושין מסתיימים בשנים האחרונות בהליך מהיר, יעיל וקל יותר עבור כל הנוגעים בדבר. מדובר על גירושין בהסכמה וכדאי להכיר את הנושא מעט יותר אם אתם חושבים על גירושין.
גירושין נובעים בדרך כלל מכמה סיבות קבועות עם סטיות קלות לכאן או לאם. בדרך כלל מדובר על בגידה, חוסר אמון, שחיקה או רצון לשינוי בחיים. למרות שחלק מהסיבות כוללות פגיעה אישית והיווצרות של רגשות שליליים כלפי הצד השני, מומלץ לנסות להימנע מהם ולהיות שקולים וענייניים בהליך גירושין, וזאת לטובת כל הנוגעים בדבר, כולל אתם עצמכם ובעיקר הילדים שלכם.
לא משנה הסיבה שלכם לגירושין, אם אתם בעלי משפחה ויש ילדים משותפים שמעורבים בכך, כדאי לחשוב על כל דרך שלא להגיע למאבקים משפטיים ארוכים ומתישים עם הרבה אמוציות ורגשות שליליים ובעיקר ללא רצון או ניסיון לפגוע בצד השני בכל דרך, כולל שימוש בילדים לשם כך. את הילדים חשוב להשאיר מחוץ לסיפור.
אבל לא ככה זה בהליך גירושין?
האמת אולי תפתיע אתכם, אבל למרות התדמית הצבעונית של גירושין, לרוב מדובר על תהליך שיש לבצע בצורה שקולה ועניינית ובמטרה לסיים אותו כמה שיותר מהר. זאת הדרך הטובה ביותר למנוע פגיעה נפשית בכם ובילדים שלכם ובעיקר לחסוך זמן רב וכספים מיותרים שיעלה לכם הליך מלחמתי על פני הליך של גירושים בהסכמה.
מהם גירושין בהסכמה?
מבחינה טכנית כל גירושים מסתיים בהסכמה כלשהי. גם אם לא על הכול מסכימים, הרי שבית המשפט יכריע ותיאלצו להסכים עם כך. מצד שני אפשר לבחור בדרך של שכירת שירותי עורכי דין המתמחים בגירושין בהסכמה ולא במלחמה.
מסביר על כך יניב ליבוביץ', בעלים של משרד עורכי דין לענייני משפחה בקריות: "גירושין בהסכמה הם לא גירושין בגישור עם מגשר ניטרלי שמנסה להביא את הצדדים להסכמה משותפת ולמעשה מייצג את שניהם בהליך. גירושין בהסכמה כוללים עורכי דין משני הצדדים, אך אלו הם עורכי דין שהוכשרו להליך שכזה. הם דואגים להרגיע את הלקוח\ה שלהם, למקד אותם להיות עניינים בגירושין ולא להיתפס למאבקים מיותרים על כל דבר קטן כגדול. בדרך זאת מקצרים את ההליך ומגיעים מהר יותר להסכמות נוחות עבור כל המעורבים בעניין חלוקת רכוש, מזונות ילדים ומשמורת או הסדרי ראייה של הילדים המשותפים."
כפי שניתן להבין מדובר על הליך בו שני הצדדים מנהלים תקשורת בריאה ככל שניתן במהלך ההליך והדבר יאפשר להם להמשיך בתקשורת בריאה ברמה כזאת או אחרת לאחר מכן. כל זאת לטובת המשך הקשר שלהם בכל הנוגע לילדים המשותפים. בדרך זאת הילדים נותרים מחוץ לזירת בית המשפט ושומרים עליהם ככל שניתן מהשפעות שליליות מבחינה נפשית בעקבות המצב החדש אליו נקלעו.
המאמר נכתב בשיתוף עם אינדקס עורכי דין בחיפה המציג מגוון עורכי דין לענייני משפחה בחיפה ובקריות העוסקים בליווי וייצוג משפטי בהליך גירושין.